Seværdigheder

Ny folder med kort over Pilgrimsruten, Hærvejsvandrestien, Hærvejscykelruten
Her kan du downloade en folder, hvor du kan se ovennævnte ruter rundt om Skodborg. Følg ruterne til fods eller på cykel eller i bil og få en rigtig god naturoplevelse. Kortet viser de forskellige ruter, og hvor man kan finde seværdigheder, drikkevand og overnatningsmuligheder i form af bed and breakfast og primitive teltpladser.

Du kan downloade folderen her Skodborg_Brochure_Haervejen_2011, og på ruten er der mulighed for at tage en folder i folderkasserne ved Skodborg Skov og ved Lundsgårdsvej.

Skodborg Kirke opført omkring år 1200. Kirken har gennem tiden undergået mange ændringer og tilbygninger. Den seneste store ændring og restaurering skete i 1950.

Læs meget mere om Skodborg Kirke her på siden under “Institutioner, Skodborg Kirke”. Her kan du også se, hvordan du kan besøge kirken.

Naturen er smuk omkring Skodborg. Der er et rigt stisystem i området, og hærvejen kommer lige forbi. Der er rige muligheder for gå- og cykelture i området, og Kongeåen ligger tæt på Skodborg. Mange tager en kanotur på Kongeåen fra Knagemøllen i Skudstrup og ud til Foldingbro eller længere. Der er også gode muligheder for at fiske i åen.

Skodborg Park er en skøn oase bag skolen. Et dejligt sted at nyde solen eller spise sin madpakke. Skodborg Park og sportspladsen ved skolen danner rammen om den årlige lokale Rockfestival “Park Rock” og om Grundlovsmøder som på billedet her.

Parkrock er en dag med fest og musik. Hvert år i august arrangerer idrætsforeningen en dag med koncert fyldt med kendte navne som tiltrækker stort publikum. Du kan læse mere om Parkrock på deres egen side ved at klikke her

http://www.parkrock.dk/