Sebastian Klein lavede ‘ulækre’ madpakker på Skodborg Skole

Der blev prikket til smagsløgene, da Sebastian Klein gæstede Skodborg skole den  30. april med arrangementet  ’Smør din madpakke med Sebastian’.

Bevæbnet med torskerogn, tomater, bladselleri og andre råvarer, som børnene kender, men ikke altid selv er med til at bestemme over, når madpakken laves, tilberedte Sebastian Klein madpakker og snakkede sundhed med børnene i  1., 2. og 3. klasse.

Børnene skulle i den time, aktiviteten varede, selv lave deres bud på en mad til madpakken. Det var kun fantasien, der satte grænser. Eneste krav var, at de skulle smage på maden, når den var færdig. Sådan var det også, da Sebastian Klein blev populær med børneprogrammet, hvor hans hemmelige og usynlige ven Anton ’tvang’ ham til at lave ulækre madder, som skulle spises. Det er en af de historier, som Sebastian Klein underholdte børnene med undervejs.

”Jeg er virkelig blevet overrasket over, hvor meget forskelligt man kan få børn til at spise eller i hvert fald smage på. Det der med, at man ikke må lege med maden, holder bare ikke, når det er små børn, der først er ved at lære. De leger med maden. Og det virker,” fortæller Sebastian Klein, der i samarbejde med COOP også lavede sunde og ulækre madpakker i 2009.

Det var Dagli’Brugsen, butiksrådet og COOP, der stod bag ’Smør din madpakke med Sebastian’.

”En af COOP’s mærkesager er sundhed, og madpakken er et vigtigt element for børns sundhed, fordi madpakker skal dække 1/3 af børns energibehov i løbet af en dag. Vi vil gerne bidrage til, at børn ser de sunde råvarer, får viden om og lærer, hvad en sund madpakke består af. Og så betyder det jo noget for aktiviteten, at børnene lærer af hinanden og af en populær, voksen rollemodel, som Sebastian Klein,” siger uddeler Michael.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *